Wat is EPDM?

EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. EPDM is een eenlaagse synthetische dakrubber. EPDM-afdichtingen garanderen een uitstekende weerstand tegen extreme weersinvloeden en verzekeren een levensduur van minstens 50 jaar.

EPDM-rubber heeft een aantal grote voordelen:

  • Zeer lange levensduur: Testen hebben een levensduur van minstens 50 jaar aangegeven.
  • Bestand tegen extreme weersinvloeden: EPDM is uitstekend UV- en ozonbestendig, en bestand tegen extreme weersomstandigheden.
  • EPDM-rubber beschikt over een hoog rekvermogen. Hierdoor is EPDM rubber uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties.
  • Milieuvriendelijk: Dankzij de lange levensduur is EPDM een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen. Daarbij komt nog dat EPDM volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen. Meer groen in de stad: EPDM wordt vaak gebruikt als basis voor groendaken!

Resitrix EPDM

Resitrix biedt een duurzame oplossing voor elk plat dak. Resitrix is een EPDM-dakafdichting, intern gewapend met glasvezel. Dit interne wapeningsnet zorgt voor dimensionele stabiliteit en een hoge inscheurweerstand. Resitrix heeft een SBS-onderlaag.

Bewezen levensduur: minimaal 50 jaar

Het befaamde SKZ-instituut (Seuddeutches Kunststoff-Zentrum) heeft via recent onderzoek van stalen, gesneden uit 5 tot 25 jaar oude daken, vastgesteld dat Resitrix een minimale levensduurverwachting heeft van 50 jaar, mogelijks te verlengen tot 100 jaar. De eerste dakafdichtingen van Resitrix dateren van méér dan 30 jaar geleden en zijn nog steeds als nieuw

Thermische gelaste, waterdichte naadverbindingen

De kwaliteit, garantie en levensduur van uw dak wordt in grote mate bepaald door de overlapverbindingen. Dankzij de SBS bitumenlaag kan Resitrix gelast worden met hete lucht, waardoor twee banen perfect aan elkaar kunnen gesmolten worden: de hechtlaag en bitumenlaag vormen een naad met 100% garantie op waterdichtheid.

Eenvoud van het Resitrix systeem

Het systeem Resitrix vereenvoudigt alle dakdetails: één type hoek om alle buitenhoeken af te werken, één type hoek om alle binnenhoeken af te werken, één stuk Resitrix voor buizen, schouwen, lichtkoepels, dakranden, enz. Resitrix vereenvoudigt de plaatsing omdat men slechts een beperkt aantal accessoires nodig heeft.

Glasvezel-gewapend EPDM rubber met hoog rekvermogen

Alle Resitrix producten zijn intern gewapend met glasvezel. Deze wapening zorgt voor de dimensionele stabiliteit en een hoge inscheurweerstand. Dankzij de hoge elasticiteit is EPDM zeer goed bestand tegen scheuren en perforaties

Milieuvriendelijk

Resitrix kan geplaatst worden zonder lijmen, zowel op ondergrond als in de overlappen. Dit betekent dat er bij plaatsing geen toxische gassen vrijkomen, zoals bij verlijming noch bij het lassen, noch bij brand. Dankzij de lange levensduur is Resitrix een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen. Daarbij komt nog dat Resitrix volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen en het bevat geen weekmakers. Meer groen in de stad: Resitrix wordt vaak gebruikt als basis voor groendaken!

Brandveiligheid

Resitrix voldoet rechtstreeks aan de Broof(t1), zonder speciale behandeling. Resitrix voldoet als enige EPDM-afdichting aan de brandklasse A1 mits het aanbrengen van de Alulon MF Coating.

Geen vlam op het dak: de plaatsing van Resitrix kan zonder vlam gebeurenC