Dakwerken Oost-Vlaanderen gezocht of bent u op zoek naar een dakwerker in Oost-Vlaanderen of wenst u meer informatie over mogelijke dakwerken, dan bent u bij Dakwerken Oost-Vlaanderen aan het juiste adres.

De uitstraling van een huis wordt veelal bepaald door het dak. Investeren in een mooi en veilig dak is dus geen overbodige luxe.

Een mooie dakpan op de juiste manier gelegd, kan de sfeer die een huis bezit sterk beïnvloeden. Een leien dakbedekking straalt bijvoorbeeld nostalgie en klasse uit, terwijl een dakpannendak het meest voorkomt en een plat dak eigenlijk niet mooi hoeft te zijn. Voor welk dakwerk kiest u?

Wij kunnen een dak voor u vernieuwen, renoveren, repareren en isoleren. Ook voor nieuwbouwprojecten zoals bedrijfspanden, flats, huizen, scholen, bergingen of dakkapellen kunt u ons inschakelen. Daarnaast zijn wij ook voor dakramen, schoorstenen, carport en gevelbekleding de aangewezen vakmannen. U ziet het, Dakwerken Oost-Vlaanderen zal aan al uw eisen en verwachtingen voldoen.

Dakpannen

Van keramische en geglazuurde dakpannen tot betonnen pannen in alle soorten en maten, er is genoeg keuze wanneer het aankomt op een dakpannendak, en Dakwerken Oost-Vlaanderen heeft het allemaal voor u in de aanbieding. Het dakpannendak is het meest voorkomende dakwerk in de provincie Oost-Vlaanderen. Dakpannen zijn duurzaam, onbrandbaar en plaatselijk te vervangen.

Keramische en betonnen dakpannen worden het meest gebruikt. Betonnen pannen hebben namelijk als voordeel dat het voor de dakwerker minder werk kost om ze te leggen en ze over het algemeen iets goedkoper zijn. Gebakken keramische dakpannen worden al honderden jaren gebruikt, zij worden ook wel kleidakpannen of stormpannen genoemd. Bij het kiezen van de juiste dakpan moet rekening worden gehouden met het model, de kleur en de kwaliteit. Maar ook wordt er gekeken naar de dakconstructie, isolatie en of er aanvullende accessoires worden toegepast.

Leien daken

Naast een dakpannendak heb je bij Dakwerken Oost-Vlaanderen ook een ruime keuze uit leiendaken. Leiendaken zie je al lang niet meer alleen op kerken, kloosters en kastelen. Sinds lei ook een populair dakwerk in Oost-Vlaanderen is geworden, zien we steeds meer gebouwen en vooral luxe woningen en villa’s met dit exclusieve product bedekt.

Met lei kan het dak en de gevel worden bekleed. Lei is een duurzaam product en kan vaak worden toegepast. Er zijn twee soorten lei, natuurlei en vezelcementlei. Natuurlei wordt uitgehakt uit de leigroeves in Spanje, Engeland en Noorwegen en vanuit daar voor dakwerk naar Oost-Vlaanderen gebracht. Tegenwoordig wordt vezelcementlei het meeste gebruikt.

Deze soort heeft dezelfde eigenschappen als natuurlei maar is minder kostbaar. De kleur van de lei loopt uiteen van donkerblauw, groen en grijs tot rood.

Bitumineuze daken

En heeft u al eens van bitumineuze daken gehoord? Ook voor dit soort daken vindt u bij Dakwerken Oost-Vlaanderen een uiterst geschikte dakwerker. Bij de aanleg van de meeste platte dakwerken in Oost-Vlaanderen worden bitumen (een op aardolie gebaseerde substantie) gebruikt.

Bitumineuze daken zijn vooral geliefd omdat het een hoge weerstand tegen veroudering heeft, weinig onderhoud nodig heeft en gerecycled kan worden. Vaak hebben bitumineuze daken nog een extra beschermlaag van grind over zich heen.

Shingles daken

Shingles is een dakwerk in Oost-Vlaanderen, overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Vooral tuinhuisjes en balkonoverkappingen hebben een dak gemaakt van shingles. De shingle is een schubvormige bitumineuze dakbedekking voor een hellend dak.

Kortom, voor al uw vragen over dakwerken en uw zoektocht naar een geschikte dakwerker, bent u bij Dakwerken Oost-Vlaanderen aan het juiste adres. Wij zetten onze jarenlange ervaring in dakwerken om in een professioneel en betrouwbaar resultaat.

Dit geldt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dakwerken Oost-Vlaanderen biedt u bovendien een uitstekend evenwicht tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Aarzel dus niet om uw favoriete dakwerker uit Oost-Vlaanderen te contacteren.